za. mei 28th, 2022

Whitney Houston x Clean Bandit

In november markeert de 36 ste verjaardag van de release van “How Will I Know” van Houston’s 1985 RIAA-gecertificeerde Diamond, titelloze debuut album op Arista Records. De platina-verkopende single werd Houston’s tweede nummer 1 in de Billboard 100-hitlijst in 1986 en de bijbehorende video leverde Houston in datzelfde jaar haar eerste MTV VMA-prijs op voor Best Female Video. Sindsdien is Houston door Guinness World Records genoemd als de meest bekroonde vrouwelijke artiest aller tijden en blijft het een van de best verkopende muziekartiesten aller tijden met meer dan 200 miljoen verkochte platen wereldwijd.

De mix van Houston’s onvergetelijke stem met de unieke klanken van de Britse hitparade Clean Bandit tilt het origineel naar nieuwe hoogten.  Clean Bandit is een van de meest essentiële en dynamische popkrachten gebleven sinds de release van hun GRAMMY-winnende breakout-single ‘Rather Be’ in 2014. Jess Glynn. Met klassieke en elektronische elementen in het hart van hun muziek – Grace, een klassiek geschoolde cellist, Jack, een producer en multi-instrumentalist, en Luke, een drummer/remixer, – hun unieke methoden van zowel productie als samenwerking hebben Bandit als pionier heel eigen popblauwdruk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.